Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη διαρρηκτών στη Φιλοθέη

Η σύλληψη τους οδήγησε στην εξιχνίαση πέντε διαρρήξεων και κλοπών από οικίες, στις περιοχές του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Στη σύλληψη 2 ατόμων ηλικίας 41 και 27 ετών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται με διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε Ψυχικό και Φιλοθέη.

Πριν την σύλληψη τους, είχαν αποπειραθεί να εισέλθουν σε ισόγειο διαμέρισμα του Ψυχικού, κόβοντας το καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί, με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, να τους εντοπίζουν σε κοντινή απόσταση, προσάγοντας τους στο Τ.Α Ψυχικού-Φιλοθέης.

Η αστυνομία προχώρησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση διαρρηκτικών εργαλείων, ειδικής ηλεκτρικής συσκευής απενεργοποίησης ηλεκτρονικών σημάτων, τριών κινητών τηλεφώνων και του χρηματικού ποσού των 286 ευρώ.

 

Οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονική συσκευή, με σκοπό να παρακάμψουν τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας συναγερμών, να απενεργοποιήσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, καθώς και τη ζωντανή μετάδοση δεδομένων των καμερών ασφαλείας.

Οι ίδιοι διέθεταν ειδική τεχνογνωσία, ενώ χρησιμοποιούσαν συσκευή οξυγόνου για να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια. Μετά την διάρρηξη καθάριζαν τα σημεία και τις επιφάνειες, με τις οποίες έρχονταν σε επαφή εντός της οικίας, με ειδικό υγρό, καλύπτοντας τα ίχνη τους.

Ως προς τον τρόπο μεταφοράς τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο ενοικίαζαν, με πλαστά έγγραφα, από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η σύλληψη τους οδήγησε στην εξιχνίαση πέντε διαρρήξεων και κλοπών από οικίες, στις περιοχές του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει