Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτό είναι το σκάφος των Αμφίβιων Καταδρομέων που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

Το σκάφος δύναται να μετακινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο με ειδικά άγκιστρα.

Νέο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το VIKING Norsafe Munin S1200, αντικαθιστώντας το Magna 960 RIB.

Το σκάφος προορίζεται για τις Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομέων στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την απόκτηση του να είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Ο διαγωνισμός αφορά την απόκτηση συνολικά 41 σκαφών, με το συνολικό κόστος ν’ανέρχεται στα 16,02 εκατομμύρια ευρώ.

Με τελική ταχύτητα 67 κόμβων, το σκάφος κινούν τρεις μηχανές απόδοσης 400 ίππων. Το Magna 960 σε κατάσταση θαλάσσης 4 αναπτύσσει ταχύτητα έως 48 κόμβους.

Στελέχη της ΓΔΑΕΕ και των Ειδικών Δυνάμεων, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο διαθέτει μεγάλες δυνατότητες  για το κόστος του αποτελώντας «όπλο» των κομάντος της θάλασσας.

Το σκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς συνολικά 17 ατόμων ,3 πίσω από όργανα και χειριστήρια, 6 σε ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα και ακόμη 8 σε άλλες θέσεις πάνω στο σκάφος. Το σκάφος έχει συνολικό μήκος 12 μέτρων, όντας μακρύτερο από το Magna, ενώ μια δεξαμενή καυσίμων, χωρητικότητας 1050 λίτρων προσφέρει μεγάλη αυτονομία, αλλά και μεταφορική ικανότητα 2,5 τόνων.

Την ίδια στιγμή το σκάφος δύναται να μετακινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο με ειδικά άγκιστρα.

Ως προς τον οπλισμό του, το VIKING φέρει μπροστά βαρύ πολυβόλο 12,7mm, ενώ στο πίσω μέρος φέρει δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα διαμετρήματος 7,62mm. Ως προς τα ηλεκτρονικά του συστήματα το σκάφος διαθέτει σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, προηγμένα ηλεκτρονικά,Radar καθώς και θερμική κάμερα Flir για αποστολές επιτήρησης και έρευνας.

Αποστολή του VIKING αποτελεί η επιτήρηση μεγάλων θαλάσσιων περιοχών και νησιών, επί 24ώρου βάσεως.

Η απόκτηση των σκαφών εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων με νέο οπλισμό και υλικά ατομικής προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει