Ενημέρωση με ένα κλικ

Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς την Κυριακή στη Κύπρο

Πρόβλεψη καιρού για τη Κύπρο

Ιδιαίτερα καυτός προβλέπεται ο καιρός για αύριο στη Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, σχετικά με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, για την Κυριακή.

Η υπηρεσία αναμένει μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου για το εσωτερικό της Κύπρου, ενώ περίπου 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος για την Κύπρο, με τους ανέμους να πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, ισχύος 3 µε 4 μποφόρ. Στα νοτιοδυτικά και νότια παράλια, τοπικά ισχυροί, ισχύος 4 µε 5 μποφόρ. Η θάλασσα αναμένεται να είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος με πιθανότητα σχηματισμού χαμηλής νεφώσεως και αραιής ομίχλης, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, ισχύος 3 µε 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, ισχύος 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, ισχύος 3 µε 4 μποφόρ.

Η θάλασσα αναμένεται λίγο ταραγμένη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί την Τετάρτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει