Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορονοϊού

«Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορονοϊού», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cretapost.gr, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής.

Ο κ. Χαρδαλιάς την περασμένη βδομάδα επισκέφτηκε τα δύο αεροδρόμια του νησιού, το «Νίκος Καζαντζάκης» και το «Ι. Δασκαλογιάννη» προκειμένου να δοθούν και οι τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Ο ίδιος, μιλώντας στο cretapost, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα τεστ στους τουρίστες ενώ επεσήμανε πως όλα τα συναρμόδια υπουργεία εργάζονται ώστε «η τουριστική περίοδος να κυλήσει χωρίς απρόοπτα».

Για μία ακόμα φορά επανέλαβε πως στον βασικό σχεδιασμό βρίσκεται η λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές αν αυξηθεί ο επιδημιολογικός δείκτης «που εγκυμονεί κινδύνους αναζωπύρωσης της νόσου στη συγκεκριμένη περιοχή».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παράλληλα μίλησε για τον μεγαλύτερο φόβο που έχει αυτήν την περίοδο λέγοντας πως αυτό που φοβάται είναι «μήπως η καλή μέχρι σήμερα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μας δημιουργήσει μία υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει