Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία στο Yπ. Οικονομικών – Τραυματίστηκε ο Μ. Γιαννάκος

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εργαζομένων Ομοσπονδιών και Εργατικών Συνδικάτων, για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπου και τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη, τετράωρη στάση εργασίας, με αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

«Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More