Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ΟΕΝΓΕ δεν δέχεται τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Αντιδράσεις αλλά και σοβαρές καταγγελίες έχει προκαλέσει στον χώρο της Υγείας η απόφαση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει ποσό ύψους 6,9 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ΜΕΘ -συγκεκριμένα σε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό- ως συμβολική αναγνώριση του έργου τους κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) υποστηρίζουν πως οι χρηματικές ή άλλες δωρεές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους έναντι των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ χαρακτηρίζουν και τον τρόπο αυτής της προσφοράς διχαστικό για το σύνολο των εργαζομένων. Αρκετοί, μάλιστα, υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αρνούνται να αποδεχθούν το ποσό της δωρεάς που τους αναλογεί και τις υποβάλλουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Διαφωνούμε κάθετα με τέτοιου είδους κινήσεις. Αυτή η συγκεκριμένη, όπως και άλλες δωρεές, προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις υποχρεώσεις του κράτους και να αμβλύνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Επιπλέον, ακόμη κι αν παραβλεφθεί αυτό, θεωρούμε πως εφόσον το κράτος, το υπουργείο Υγείας, αποδέχθηκε τη δωρεά, έπρεπε να παρέμβει και να δώσει ισότιμα τη δωρεά σε όλο το προσωπικό, και να μην εξαιρέσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πώς δέχθηκε το υπουργείο Υγείας να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διακρίσεις;» αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει