Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Κλειστά τα σχολεία

Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων η οποία έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά.

Επίσης, βρέθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων τα οποία ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Σήμερα, Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Φιλιατών αλλά και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Ταυτόχρονα, με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά σήμερα, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, σήμερα Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Σημειώνεται ότι, την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Τα 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα (9) συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη. Δύο (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εξάλλου 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα, 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει