Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλακιωτάκης: Έρχονται κι άλλες ενισχύσεις για την ακτοπλοΐα

Σε προαναγγελία για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών στην ακτοπλοΐα με επιδοτήσεις θέσεων απασχόλησης προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την επεξεργασία της «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μαρόκου για τις Θαλάσσιες Μεταφορές», στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για την ακτοπλοΐα, υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των εταιριών αλλά και τις θέσεις των εργαζομένων γι αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ενισχύσεις.

Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως «για πρώτη φορά θεσμοθετείται η υποχρέωση του κράτους για εθνικό σχέδιο για τη νησιωτικότητα. Μέχρι τώρα είχαμε αποσπασματικές ρυθμίσεις. Εμείς θα προχωρήσουμε με ολιστικό τρόπο».

Ειδικότερα ανέφερε πως “αυτή την περίοδο βάζουμε ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και το σχετικό νομοσχέδιο στήριξης της νησιωτικότητας θα τεθεί σε διαβούλευση αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να έρθει για ψήφισή τον επόμενο μήνα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει