Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει ξανά!- Δείτε την ημερομηνία

Τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται ξανά το κοινό του μετά από παύση λειτουργίας τριών μηνών λόγω της πανδημίας.

Οι ώρες λειτουργίας των μουσείων Μπενάκη δεν αλλάζουν, όμως, όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία του μουσείου στην Πειραιώς 138, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, λόγω της αναβολής των εκθέσεων που είχαν προγραμματιστεί.

Για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας: θερμομέτρηση στην είσοδο, σημάνσεις στο πάτωμα για την τήρηση των δύο μέτρων απόστασης, χρήση μάσκας από το προσωπικό κλπ.

Επίσης, λειτουργεί υπηρεσία ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) μέσω της σελίδας tickets.benaki.org, υπηρεσία που υλοποίησε το Μουσείο Μπενάκη κατά την περίοδο της προσωρινής παύσης της λειτουργίας του.

«Παραμένοντας έως σήμερα ενεργό, αξιοποίησε το ψηφιακό του απόθεμα, αλλά και προχώρησε και στην παραγωγή νέου, με κύριο μέλημα την επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος του κοινού να επισκεφτεί και ζωντανά τις αίθουσές του. Στο πλαίσιο αυτό οργάνωσε την έκθεση των Robert McCabe-Κατερίνας Λυμπεροπούλου με τίτλο ”Ο Τελευταίος Μοναχός των Στροφάδων” στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, με διάρκεια έως 13 Σεπτεμβρίου και ετοίμασε νέα σειρά ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του με τη συμμετοχή των επιμελητών» αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει