Ενημέρωση με ένα κλικ

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σήμερα – Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας για σήμερα στις 12:00 ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου -ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα.

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Υπ. Παιδείας: Ανοιχτά τα σχολεία την Τρίτη

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας «προς αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει από ορισμένες αναρτήσεις ιστοσελίδων, διευκρινίζεται πως τα σχολεία αύριο Τρίτη 9/6 θα είναι ανοιχτά».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια, ώρα 13:00.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν και το νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, ώρα 19:00, στα Προπύλαια.

Διεκδικούμε:

· Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

· Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού Παιδείας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

· Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

· Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει