Ενημέρωση με ένα κλικ

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη – 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου

Κλειστά θα είναι και αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου, τα σχολεία λόγω της 24ωρης απεργίας, που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει