Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα έως και 33 βαθμούς Κέλσιου

Πρόβλεψη καιρού για την Δευτέρα 8/6/2020

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο, με τον καιρό να θεωρείται καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι αναφορές του meteo, περιγράφουν αραιές νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, ανέμους ασθενείς έως μέτριους στα πελάγη και θερμοκρασία σε άνοδο τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας οι νεφώσεις μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κυρίως από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά μόνο έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα το πρωί τοπικά θα είναι περιορισμένη.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι προβλέπονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου την Ήπειρο την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι προβλέπονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου ο καιρός αναμένεται
γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αναμένονται Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αναμένονται Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει