Ενημέρωση με ένα κλικ

Δείτε πότε ξεκινούν οι πληρωμές των 600 ευρώ σε 424 επιστήμονες!

Ξεκινάει από αύριο η πίστωση στους λογαριασμούς 424 επιστημόνων της οικονομικής ενίσχυση 600 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 254.400, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 424 δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρωμή αυτή αφορά όσους επιστήμονες δεν πήραν τα 600 ευρώ και η καθυστέρηση στην πληρωμή τους αφορά την διασταύρωση των στοιχείων τους. Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τους επιστήμονες έληξε την Παρασκευή 15 Μαΐου άρα αυτή είναι η τελευταία πληρωμή για να πληρωθούν όλοι οι επιστήμονες τα 600 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ ήταν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταυρώσεων. Επίσης για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής τις επόμενες ημέρες. ο διάστημα 5 με 10 Ιουνίου.

Ακόμη για τους εργαζόμενους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από 10.6.2020 έως και 12.6.2020.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει