Ενημέρωση με ένα κλικ

Διευκρινήσεις ΥΠΕΞ για την σταδιακή άρση περιορισμών στις πτήσεις

Τίτλος της διευκρίνησης αποτελεί «Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο»

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησης των διεθνών πτήσεων, με προορισμό την Ελλάδα, καθώς και τις αλλαγές από τις 15 Ιουνίου, μετά την σταδιακή άρση των εξωτερικών περιορισμών στα σύνορα.

Τίτλος της διευκρίνησης αποτελεί «Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο», μέσα από την οποία το Υπουργείο ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις, ενώ απαντά μέσω ερωτηματολογίου και εξηγεί τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα όσον αφορά την υποδοχή των τουριστών.

Οι κανόνες οι οποίοι τίθενται αναφέρουν, την υποχρέωση όλων των επισκεπτών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και των Ελλήνων του εξωτερικού, στην πραγματοποίηση τεστ, και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, με το μέτρο αυτό να ισχύει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες χωρών με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης κορονοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).

Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να την ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς, ενώ ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμη ότι στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Πρόσθετοι περιορισμοί όσον αφορά ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα, ενώ οι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση είτε με ανταπόκριση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει