Ενημέρωση με ένα κλικ

Δείτε τις περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες!

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο σε Γαλάζιες Σημαίες εξασφάλισε η Ελλάδα με 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη να κερδίζουν φέτος το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του συγκεκριμένου προγράμματος, από τις συνολικά 47 χώρες που συμμετείχαν, η Ελλάδα είχε το 13% των ακτών που βραβεύθηκαν. Σε πανελλαδικό επίπεδο, ξεχώρισαν και φέτος η Κρήτη και η Χαλκιδική, αποσπώντας τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

«Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της Δημόσιας Υγείας», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η Διεθνής Επιτροπή φέτος τίμησε συνολικά 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη παγκοσμίως με τη χώρα μας να εξασφαλίζει το «αργυρό μετάλλιο». Οι Γαλάζιες Σημαίες από τη δημιουργία τους το 1987 αρχικά απονέμονταν μόνο σε ακτές και μαρίνες ενώ το 2017 προστέθηκαν και τουριστικά σκάφη που βραβεύονται για την αειφορική λειτουργία τους. Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών – μαρίνων και σκαφών

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More