Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίθεση με βιτριόλη στην Καλλιθέα: Νέα επέμβαση για την 34χρονη – Τι κατέθεσε στις Αρχές

«Είπε τα ίδια πράγματα, από όσο γνωρίζω γιατί είναι μυστική η διαδικασία», δήλωσε ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ερωτηθείς για τα όσα κατέθεσε η άτυχη κοπέλα την Τρίτη στην αστυνομία.

Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε, μάλιστα, και τα διάφορα σενάρια της υπόθεσης, που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα.

«Έχει περάσει μεγάλο διάστημα, αν ήταν κάτι απλό θα είχαν ανοίξει τα στόματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε δε, πως η εντολέας του τού είπε ότι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την επίθεση «έμοιαζε με γυναίκα».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας, είπε ότι παραμένει κρίσιμη και πως σήμερα θα υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο, ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «έχει καταλάβει το κακό που της έχει γίνει».

Τι είπε στην κατάθεσή της η 34χρονη

Παράλληλα, χωρίς νέα στοιχεία ολοκληρώθηκε η γραπτή κατάθεση της 34χρονης στην ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι τρεις αστυνομικοί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, βρέθηκαν στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ανέφερε σε σχέση με τις κινήσεις της πριν την επίθεση αλλά και τη δράστιδα:

«Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της από τη σκάλα που πάει στο υπόγειο. Φορούσε μάλλον σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή, στο ύψος μου, και αδύνατη».

Συνέχισε αναφερόμενη στην επίθεση και τα λεπτά που ακολούθησαν:

«Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού μια φορά σε όλο το πρόσωπό μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα «καίγομαι, κάτι μου έριξαν». Έπλυνα λίγο το πρόσωπό μου και έβγαλα κάποια ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό».

«Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διαφορές με κανέναν».

Όπως μετέδωσε την Τρίτη η ΕΡΤ, υπάρχει κάμερα κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη δράστη να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν υπάρχει εικόνα της όταν βγαίνει και η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο.

Ωστόσο, οι αρχές ελπίζουν πως με ειδική επεξεργασία θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν την 34χρονη, θύμα της επίθεσης, να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει, καθώς, σύμφωνα με τις πηγές του καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 34χρονη, λάθη που η Αστυνομία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει