Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Παραιτήθηκε η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχει συσταθεί με σκοπό τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη – που κρίθηκε από πολλούς προσβλητικό για τον ήρωα της Επανάστασης με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.

Η «Εστία» αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κ. Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.

Η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει