Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο επίκεντρο του κορονοϊού η Νότια Αμερική κατά τον ΠΟΥ

Ο Ράιαν σημείωσε την έγκριση ευρείας χρήσεως της υδροξυχλωροκίνης, από τις αρχές τις Βραζιλίας

«Νέο επίκεντρο» του κορονοϊού, θεωρείται η Νότια Αμερική, με την κατάσταση να θεωρείται ιδιαιτέρως ανησυχητική στη Βραζιλία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η Νότια Αμερική αναδείχθηκε σε νέο επίκεντρο της νόσου. Παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ανησυχία επικρατεί για πολλές από αυτές τις χώρες, όμως ξεκάθαρα, σε αυτή τη φάση, η πλέον πληγείσα είναι η Βραζιλία», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τη Γενεύη.

Ο Ράιαν σημείωσε την έγκριση ευρείας χρήσεως της υδροξυχλωροκίνης, από τις αρχές τις Βραζιλίας, με την υδροξυχλωροκίνη ν’αποτελεί φάρμακο κατά της ελονοσίας.

Παρόλα αυτά προειδοποιεί ότι τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία δεν στηρίζουν την ευρεία χρήση του φαρμάκου εναντίον του κορονοϊού, δεδομένων των κινδύνων που ενέχει.

Ταυτόχρονα αύξηση κρουσμάτων κατά 50%, παρουσιάζουν 9 αφρικανίκα κράτη, εντός εβδομάδος, ενώ άλλα κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων ή σταθερά ποσοστά μολύνσεων, σύμφωνα με τον Ράιαν.

Η χαμηλή θνητότητα ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός της νεαρής ηλικίας, των Αφρικανών, με τον μισό πληθυσμό της ηπείρου να είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω. Ο ίδιος πρόσθεσε όμως, ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πως η ασθένεια θα εξαπλωθεί σε μια ήπειρο με «σημαντικά κενά» στις υπηρεσίες ΜΕΘ, παροχής οξυγόνου και αναπνευστήρων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει