Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξάρθρωση σπείρας ενταγμένης στην Γεωργιανή Μαφία

Η επιχείρηση από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εξελίχθηκε στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων

Στην σύλληψη 9 ατόμων και στην εξάρθρωση ενός ακόμη παραρτήματος της γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone, δρούσα την τελευταία τριετία προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν την σύλληψη 9 ατόμων και την εξακρίβωση τουλάχιστον 31 διαρρήξεων οικιών. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πηγή πληροφοριών για τα μέλη της σπείρας αποτελούσαν οικιακές βοηθοί.

Κατά την διάρκεια της διάρρηξης τα μέλη της σπείρας διασκορπίζονταν σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Μόλις εισέβαλαν στην οικία του στόχου οι δράστες βρίσκαν όλες τις φωτογραφίες των ενοίκων προκειμένου να ενημερώσουν τους τσιλιαδόρους για τα χαρακτηριστικά τους.

Εκείνοι με την σειρά τους σε περίπτωση επιστροφής κάποιου από τα πρόσωπα στο σπίτι τους ενημέρωναν άμεσα.

Η επιχείρηση από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εξελίχθηκε στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων, καταλήγοντας στη σύλληψη 8 ανδρών και μιας γυναίκας.

Τα κλοπιμαία διοχετεύονταν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές, με τους ίδιους ν’αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι ίδιοι ενημερώνονταν καθημερινά για τις μεταβολές και τις τιμές του χρυσού προκειμένου να λαμβάνουν το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος.

Τα μέλη της σπείρας είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους τύπους των κλειδαριών της αγοράς. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου δράσης αποτελούσε η χρήση ειδικά κατασκευασμένου εργαλείου-κλειδιού, το οποίο δεν άφηνε κανένα ίχνος παραβίασης.

Οι εννέα συλληφθέντες αποτελούν γνώριμοι των Αρχών, κατηγορούμενοι κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει