Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: «Η τήρηση των μέτρων είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών»

Δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά

Την ομαλή εξέλιξη της δεύτερης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος βρήκε πολύ καλή την σημερινή εικόνα των εκκλησιών με όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των πιστών να τίθενται σε ισχύ.

Παράλληλα, θετική χαρακτήρισε και την εικόνα από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις καθώς και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Αναφερόμενος στην επικρατούσα κατάσταση εντός των λεωφορείων, δήλωσε ότι η τήρηση των μέτρων δεν αποτελεί μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά αποτελεί υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες.

Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσέθεσε.

Υπενθύμισε την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και της Εύβοιας από αύριο, Δευτέρα 18/5 ενώ, ενημέρωσε την ταυτόχρονη επαναλειτουργία των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εντός των ανακοινώσεων του υπήρξε και η μη παραχώρηση χώρων για την καθιερωμένη προσευχή κατά τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει