Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη άνδρα για ληστεία κοσμημάτων άνω του 1.000.000 ευρώ στην Αρχαία Ολυμπία

Σύλληψη αλλοδαπού για ληστεία στην οικεία χρυσοχόου στην Ηλεία

Στην σύλληψη αλλοδαπού άνδρα, προχώρησαν αστυνομικοί, του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, χθες το μεσημέρι, στο Παλούκι Ηλείας. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πύργου, για ληστεία, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Το ένταλμα αφορούσε υπόθεση ληστείας, στις 30/12/2018, όταν, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο συλληφθείς ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην οικία 52χρόνου χρυσοχόου.

Η σπείρα είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορούσαν γάντια ενώ έφεραν πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, μετέβησαν στο σημείο με δύο αυτοκίνητα.

Με άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από το θύμα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.

Από το αυτοκίνητο αφαιρέθηκαν έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας με την αξία τους να ανέρχεται τουλάχιστον στο 1.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν την πώληση 53 χρυσών δαχτυλιδιών, σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία από συνεργό των δραστών, τον Ιανουάριο του 2019, με τα δαχτυλίδια να αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων.

Επιπλέον η συνεργός, λάμβανε οδηγίες για την πώληση των κλοπιμαίων από τον συλληφθέντα ενημερώνοντας τον για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει