Ενημέρωση με ένα κλικ

Επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου

Ρόλος της ο έλεγχος της νομιμότητας των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της ΕΥΠ.

Με πλειοψηφική απόφαση, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, τοποθέτησε την εισαγγελέα Εφετών, Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ με ρόλο τον έλεγχο της νομιμότητας των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

Η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, έλαβε χώρα στον ‘Αρειο Πάγο με εντεκαμελή σύνθεσή και υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη. Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλης Πλιώτας.

Το βιογραφικό της κυρίας Βλάχου, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1993 με την εισαγωγή της στον εισαγγελικό κλάδο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών ενώ εν συνεχεία προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ‘Αμφισσας κατά την διεξαγωγή της δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρόλα αυτά η συνεδρίαση του Εφετείου διακόπηκε την τρίτη ημέρα της δικής, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η κυρία Βλάχου κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την δίκη της υποθέσεως του πλοίου «Noor 1».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει