Ενημέρωση με ένα κλικ

Έναρξη των από αέρος εμβολιασμών κατά της λύσσας

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την έναρξη των από αέρος εμβολιασμούς της άγριας πανίδας για την προστασία από τον ιό της λύσσας, από την Τρίτη, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με εναρκτήρια περιοχή των πτήσεων την Ξάνθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πτήσεις θα ξεκινούν από την αερολέσχη της Ξάνθης, ενώ σε διάστημα πτήσεων πέντε έως επτά ημερών αναμένεται η κάλυψη όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και των κεντρικών και ανατολικών τμημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εμβολίων κατά της λύσσας.

Μέσα στο διήμερο 17 έως 19 Μαΐου αναμένεται η μετακίνηση των αεροπλάνων στην αερολέσχη Τερψιθέας Λάρισας καθώς και η κάλυψη από αέρος εμβολιασμών κατά τις λύσσας, στις νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχεδόν σε όλη η Περιφέρεια της Θεσσαλίας καθώς και στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Μέσα στο διήμερο 24 με 26 Μαΐου αναμένεται η μετακίνηση αεροπλάνων στην αερολέσχη Αγρινίου και η κάλυψη περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και μικρά τμήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ολοκλήρωση των ρίψεων αναμένεται από την αερολέσχη Φλώρινας (ή Παναγίτσας Έδεσσας) στο τριήμερο 27-30 Μαΐου, με την κάλυψη των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βορειοδυτικών περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και των βόρειων περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκστρατεία κατά της λύσσας για την άνοιξη του 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η ρίψη των εμβολίων κατά της λύσσας πραγματοποιείται σε μη κατοικημένες περιοχές, εποπτεύεται από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εντοπίσει ένα τέτοιο εμβολιακό δόλωμα στη φύση συνιστάται η αποφυγή επαφής με αυτό, ειδικά με γυμνά χέρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει