Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση 131% στην επιβατική κίνηση εντός μιας εβδομάδος

Οι επικυρώσεις εισιτηρίων έφτασαν τις 597.773 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αύξηση 131% παρουσιάζει η επιβατική κίνηση των ΜΜΜ την Δευτέρα 11 Μαΐου, με την έναρξη της δεύτερης φάσης της άρσης των μέτρων να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την αύξηση αυτή, σε σχέση με τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Οι επικυρώσεις εισιτηρίων έφτασαν τις 597.773 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Τα παρακάτω στοιχεία αντλημένα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρά την αύξηση που παρουσιάζουν, η αύξηση αυτή κύλησε ομαλά.

Σε μια αναλυτικότερη εικόνα, το ποσοστό αύξησης το οποίο σημειώθηκε χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου, στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 4 Μαΐου ανήλθε σε 34% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 30%.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία των επικυρώσεων της χθεσινής ημέρας με τη Δευτέρα 27 Απριλίου, το ποσοστό αύξησης στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) ανήλθε σε 126%, η, δε, αύξηση στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) ανήλθε σε 132%.

Ειδικότερα:

-Δευτέρα 11 Μαΐου, συνολικά 597.773 επικυρώσεις, τρόλεϊ και λεωφορεία 143.996 επικυρώσεις και μετρό, ηλεκτρικός και τραμ 453.777 επικυρώσεις.

-Δευτέρα 4 Μαΐου, συνολικά 455.929 επικυρώσεις, τρόλεϊ και λεωφορεία 107.250 και μετρό, ηλεκτρικός και τραμ 348.679 επικυρώσεις.

-Δευτέρα 27 Απριλίου, συνολικά 258.958 επικυρώσεις, τρόλεϊ και λεωφορεία 63.697 και μετρό, ηλεκτρικός και τραμ 195.261 επικυρώσεις.

Στην πύκνωση των δρομολογίων στο σύνολο των μέσων προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών, με την εισαγωγή εμβόλιμων δρομολογίων στις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του μετρό, όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα.

Παράλληλα το σύνολο του στόλου, 1.000 λεωφορείων βρίσκεται στους Αθηναϊκούς δρόμους, με την συνδρομή 300 βοηθών επιβατών στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μετρό με λεωφορεία, καθ’όλη την διάρκεια του Μαϊού.

Ταυτόχρονα αναμένεται η τοποθέτηση νέας σημάνσεως στις αποβάθρες του μετρό και όλων των συρμών, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά έλεγχοι για την αντικατάσταση των φθαρμένων σημάνσεων.

Η ολοκλήρωση τοποθέτησης προστατευτικού διαχωριστικού μεταξύ οδηγού και του χώρου των επιβατών στο σύνολο των οχημάτων, λεωφορείων και τρόλεϊ, αναμένεται στις 18 Μαΐου, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, το ενημερωτικό βίντεο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα. Μένουμε ασφαλείς» προβάλλεται ήδη στις οθόνες στις αποβάθρες του μετρό και του ηλεκτρικού, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαϊού θα προβάλλεται και στις οθόνες εντός των συρμών του μετρό και του τραμ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει