Ενημέρωση με ένα κλικ

Άρση μέτρων: Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες και εστιατόρια

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης νωρίτερα από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προγραμματισμένο οι χώροι εστιάσεις και οι καφετέριες, καθώς και οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν την 1η Ιουνίου ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για επαναλειτουργία νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Star, αναφέρθηκε στις σκέψεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος, σημειώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού πολιτών, σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

«Έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες. Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους και συνωστίζονται όλοι μαζί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά και έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών», σημείωσε μιλώντας στο Star.

Όπως τόνισε όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει τελικά το πότε θα ανοίξουν.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι κομβικό είναι η ημερομηνία της 18ης Μαΐου» τόνισε, για την ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων μεταξύ νομών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος), λόγω των αναπτυγμένων τουριστικών υποδομών.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει