Ενημέρωση με ένα κλικ

Προαιρετική η τοποθέτηση διαχωριστικού στα ταξί

Προαιρετική η τοποθέτηση διαχωριστικού στα ταξί

Ως προαιρετική ορίστηκε η χρήση διαχωριστικού προστασίας στα ταξί, χωρίζοντας τις δυο μπροστινές θέσεις από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, με σκοπό την προστασία από τον κορονοϊό.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Μέσω αυτής της απόφασης η τοποθέτηση διαχωριστικού ορίζεται ως προαιρετική και προσωρινή.

Η τοποθέτηση του διαχωριστικού θα γίνει κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα. Το διαχωριστικό θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο χωρίς να επηρεάζει την ορατότητα των επιβαινόντων. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, -όπως επισημαίνεται- η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Σε ισχύ βρίσκονται ακόμα τα μέτρα μετακινήσεων με ταξί, με τα ταξί να επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνο έναν επιβάτη, με εξαιρέσεις την μεταφορά γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει