Ενημέρωση με ένα κλικ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εγκαθιστά νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob υποστηρίζει την κυκλοφορία αθόρυβων αυτοκινήτων»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην εγκατάσταση των πρώτων κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου της εγκατάστασης τριών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλής εξόδου.

Πράσινο φως δόθηκε και για τις αντίστοιχες υπηρεσίες και το σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλου λογισμικού διαχείρισης σημείων φόρτισης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει βήματα στην ηλεκτροκίνηση, έτσι μετά την απόκτηση του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob, προχωρά άμεσα στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, «η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο άνετη και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ουτοπία. Μετά την απόκτηση του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου προχωράμε στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Θεσσαλία».

«Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξασφαλίζουν στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που κινούνται μέσα στα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας τις απαραίτητες υποδομές για την επαναφόρτιση των οχημάτων» αναφέρει ο κ. Αγοραστός και συνεχίζει:

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει την κυκλοφορία αθόρυβων αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων και ενθαρρύνει τους πολίτες να υιοθετούν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More