Ενημέρωση με ένα κλικ

ΗΣΑΠ: Απεργία στη Γραμμή 1 την Πρωτομαγιά

«Για να μη γίνουν τα "έκτακτα μέτρα" του σήμερα η κανονικότητα του αύριο»

Το σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ. κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία για την Πρωτομαγιά στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη συμμετοχή του στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά.

Όπως σημειώνει, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας, μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Μεταφορές βρέθηκαν, μαζί με άλλους εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, στην πρώτη γραμμή αυτού του ιδιότυπου “πολέμου”, δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας και κρατήσαμε ζωντανές και ασφαλείς τις συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, με ενότητα και συλλογική δράση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, από εδώ και πέρα, νέους αγώνες για να αποκρούσουμε κάθε επίθεση σε θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, τις αποδοχές μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας».

Σύμφωνα με το σωματείο, η Πρωτομαγιά είναι η μέρα μνήμης για τα θύματα των εργατικών αγώνων, «αλλά και η αφετηρία νέων διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας. Για να μη γίνουν τα “έκτακτα μέτρα” του σήμερα η κανονικότητα του αύριο».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More