Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζαχάρω: Συνελήφθησαν οι ληστές και βιαστές της ηλικιωμένης

Δυο Έλληνες ταυτοποιήθηκαν και αποδέχτηκαν τις πράξεις τους

Η υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως εξιχνιάστηκε άμεσα, καθώς ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο Έλληνες.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις τόσο στη Ζαχάρω, όσο και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και προσήχθησαν.

Κατά την εξέτασή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, αποδέχθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις πράξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα, αργά το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οι δράστες μπήκαν στην κατοικία της 65χρονης, την κακοποίησαν και της αφαίρεσαν 200 ευρώ, κοσμήματα αξίας 300 ευρώ και την τραπεζική της κάρτα, ενώ της απέσπασαν με απειλές και τον αριθμό pin της τραπεζικής της κάρτας.

Στη συνέχεια ένας από τους δύο μετέβη με το αυτοκίνητο της παθούσας σε τοπικό ΑΤΜ, όπου αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρημάτων με την κάρτα της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.

Ο ίδιος δράστης στις 21 Απριλίου στο Επιτάλιο Ηλείας είχε κλέψει μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει στη Μικρομάνη Μεσσηνίας.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για:

  • ληστεία
  • βιασμό
  • κλοπή και
  • παράβαση του νόμου για τα όπλα

υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει