Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας «κατά τη μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους» όπως δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, «Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής» και πρόσθεσε ότι «Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακούς υπαλλήλους».

«Η μάσκα στην επόμενη φάση ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας», τόνισε.

Ο εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, να τηρούνται οι αποστάσεις, αν υπάρχει δυνατότητα να έχουμε αντισηπτικό στην τσέπη μας και προσέχουμε να όταν βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει