Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρευνα διαΝΕΟσις: Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία

Στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη διαχείριση του κορονοϊού δηλώνει ότι πηγαίνουν τα πράγματα το 87,5% των Ελλήνων όπως έδειξαν τα αποτελέσματα μιας νέας πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας υπό τον τίτλο «Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία».

Η έρευνα αποτυπώνει τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης που βιώνουμε στην εποχή μας.

Συγκεκριμένα όταν ζητήθηκε να περιγράψουν τα δύο κυριότερα αισθήματα, το 40% των ερωτηθέντων ανέφεραν την «αισιοδοξία» (από 30% πέντε μήνες πριν) ενώ 31% επέλεξαν την ανασφάλεια (από 38% το Δεκέμβριο).

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη στους θεσμούς όλοι οι πολιτειακοί θεσμοί απολαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σήμερα από ό,τι 27 μήνες πριν.

Συγκεκριμένα:
ο θεσμός του Πρωθυπουργού (+14%),
της Προεδρίας της Δημοκρατίας (+12%),
του Δημάρχου (+8,6%),
του Περιφερειάρχη (+12%)
αλλά και της Κυβέρνησης (+13%).

Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση βρίσκεται στο 65% την ώρα που, όπως επισημαίνεται σε αντίστοιχες έρευνες στη Γαλλία το αντίστοιχο νούμερο είναι στο 44%, ενώ στην Ιταλία μόλις στο 32%.

Οι πολίτες εμπιστεύονται ακόμα πολύ περισσότερο το κράτος πρόνοιας (+16%) αλλά και τα ΜΜΕ (τηλεόραση +13%, ραδιόφωνο +8%, εφημερίδες +5%).

Ο μόνος θεσμός που έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό από το 2018 είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση: μόνο το 27,3% δηλώνουν ότι την εμπιστεύονται σήμερα, από 42,1% δυο χρόνια πριν.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της διαΝΕΟσις ΕΔΩ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει