Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο Σωτήρης Τσιόδρας – Εντοπίστηκαν 37 κρούσματα

Την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδό του από την κλινική ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι, «Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τα 17 θετικά κρούσματα, μεταξύ των νοσηλευομένων, έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε άλλες μονάδες της Αθήνας».

Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, και θα μείνουν υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 7 ημέρες, που είναι το διάστημα επώασης του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως όσοι παραμένουν στην κλινική, θα βρίσκονται σε καθημερινό κλινικό έλεγχο και εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο ενώ σημείωσε πως έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και θα κάνουν εκεί ό,τι είναι απαραίτητο, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τρεις θανάτους, ενώ για τους 17 εργαζόμενους που επίσης διαγνώστηκαν θετικοί, ανέφερε ότι παραμένουν ασυμπτωματικοί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι νεφροπαθείς από την κλινική που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει