Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έξι νεφροπαθείς από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι βγήκαν θετικοί στον COVID -19 και μεταφέρονται τώρα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική «Ταξιάρχαι» όσο και στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο. Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής «Ταξιάρχαι» μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

Στη δομή στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει