Ενημέρωση με ένα κλικ

Με σεκιούριτι, πλεξιγκλάς και… θερμόμετρο θα λειτουργούν τα Δικαστήρια

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Από το χώρο της Δικαιοσύνης αρχίζει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, με σεκιούριτι, πλεξιγκλάς και θερμόμετρα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα δικαστήρια στη χώρα την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν σεκιούριτι στην είσοδο, αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που θα αναλάβουν τη θερμομέτρηση όσων εισέρχονται, ενώ ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η παρουσία Plexiglass σε αίθουσες και γραμματείες.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός με επιστολή του στον Σωτήρη Τσιόδρα εκφράζει την αγωνία του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Η επαναλειτουργία τους , θα έχει, ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό, εντός πολύ μικρού χώρου, πλήθους προσώπων. Στις συνθήκες αυτές δημιουργούνται πιθανές νέες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βερβεσός.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, οι δικηγόροι μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι δεν είναι επαρκή τα μέτρα ασφαλείας να απέχουν από τα καθήκοντά τους από 28 Απριλίου μέχρι και 5 Μαίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την επικείμενη επανέναρξη λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και των συνδεδεμένων με αυτά δικαστικών εργασιών στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορονοϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για τις ώρες από 9:00 ως 14:00).

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορονοϊό που λειτουργεί στο Υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Επιπλέον, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της οικείας περιφέρειας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει