Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 106 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 106 ανήλθαν οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπ. Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλους τρεις θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς και 15 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνουν τα 2.207.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 106, εκ των οποίων 77 άντρες και 29 γυναίκες. Το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 15, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.207.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 69 είναι διασωληνωμένοι. To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς, δεκατρείς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει