Ενημέρωση με ένα κλικ

Το σχέδιο επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκλησίες – Πού θα στηθούν τα μπλόκα

Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες συγχρωτισμού η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. γύρω από τους ιερούς ναούς ώστε να ελεγχθεί αν θα υπάρχει συγκέντρωση ατόμων.

Μάλιστα, στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Η ΓΑΔΑ τονίζει ότι «θα γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος», αν υπάρξει μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν θα πειθαρχήσει στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε εγρήγορση βρίσκεται εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποτρέψει περιστατικά απειθαρχίας ιερέων και πιστών που πιθανόν να προσπαθούν και μέσω διαδικτύου να παρακινήσουν τον κόσμο να παρευρεθεί έξω από τις εκκλησίες τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, στη ΓΑΔΑ είχαν προηγηθεί πληροφορίες για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω sms, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία. Άμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών, που επικοινώνησαν με τον Μητροπολίτη της περιοχής, και του ζήτησαν να συνετίσει τον ιερέα, πράγμα που έγινε και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Το μεγάλο στοίχημα να μην εγκαταλείψει κανείς το κλεινόν άστυ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, είναι τα κοντινά εξοχικά στην Αττική. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς έχει στήσει 16 μπλόκα σε κομβικές οδικές αρτηρίες που «βγάζουν» από το κλεινόν άστυ.

Αυστηροί έλεγχοι θα σημειώνονται στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπουλου, λεωφόρο Μαραθώνος, λεωφόρο Πεντέλης και σε άλλα σημεία καθώς θα υπάρχουν όλο το 24ωρο μπλόκα και θα ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα.

Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του για να πάει, για παράδειγμα στο εξοχικό του στο Πόρτο Ράφτη ή στον Κάλαμο καθώς κινδυνεύει με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες όπως φυσικά και υποχρεωτική επιστροφή στη βάση του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει