Ενημέρωση με ένα κλικ

Μόρια: Αναχώρησαν για Γερμανία 20 ανήλικοι πρόσφυγες

Σήμερα αναχωρεί και από την Αθήνα η πρώτη ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για χώρες της Ευρώπης

Αναχώρησαν εχθές, Μεγάλη Τρίτη, από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, 20 ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν για τη Γερμανία.

Επίσης ακόμα 20 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν μέσω προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για Πειραιά, με προορισμό προσφυγικές δομές στην ενδοχώρα.

Με τις τελευταίες αναχωρήσεις ο αριθμός των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας έπεσε στους 18.600.

Παράλληλα, σήμερα αναχωρεί από την Αθήνα η πρώτη ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για χώρες της Ευρώπης.

Αυτή η αναχώρηση σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ευρωπαϊκού σχεδίου για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, αναχωρούν από την Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο 12 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θα μετεγκατασταθούν στο Λουξεμβούργο, έπειτα από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν:

  • η Επίτροπoς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ylva Johansson
  • η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες
  • ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και
  • η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει