Ενημέρωση με ένα κλικ

Παπαντωνίου: Κατασκευασμένη και πολιτικά υποκινούμενη η ποινική δίωξη

«Μία πρώτη νίκη η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου»

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, σε ανοικτή επιστολή του κάνει λόγο για «μία πρώτη νίκη» κρίνοντας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να διατάξει περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση των παράνομων χρημάτων που του καταλογίζεται ότι έλαβε κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το έργο αναβάθμισης φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρώην υπουργός, που βγήκε από τη φυλακή την περασμένη βδομάδα μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τονίζει στη δημόσια επιστολή του ότι η απόφαση του Συμβουλίου για περαιτέρω έρευνα, στο σκεπτικό της αναφέρει πως:

«Οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες, γιατί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν τα μη πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται – κυρίως οι αξιωματικοί του Ναυτικού που μετείχαν στην προετοιμασία της σύμβασης για τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των 6 φρεγατών τύπου S».

Τονίζει επίσης ότι «είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές, αφού φυλάκισαν ένα κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης για 17 μήνες, «παραδέχονται ότι δεν μπορεί να δικαστεί γιατί οι κατηγορίες εναντίον του χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση!».

«Στη δήλωσή μου προς τον Τύπο, όταν αποφυλακίστηκα, επισήμανα ότι αυτό επιβεβαιώνει πόσο κατασκευασμένη και πολιτικά υποκινούμενη ήταν η ποινική δίωξη για “απιστία” στη σύμβαση των φρεγατών που μου ασκήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πόσο προσχεδιασμένη ήταν η ίδια η προφυλάκιση, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του Δόγματος Πολάκη» αναφέρει στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα να αποδείξω την αθωότητά μου και να καταλογίσω ευθύνες στους κατηγόρους μου για την τεράστια, ανθρώπινη, ηθική και οικονομική βλάβη που προκλήθηκε σε εμένα και την οικογένειά μου».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου πλέον «οι προοπτικές έχουν προφανώς βελτιωθεί σημαντικά. Τα μη πολιτικά πρόσωπα -μεταξύ τους αξιωματικοί σε κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία- αναμένεται να στηρίξουν δυναμικά τη σύμβαση των φρεγατών και να αναδείξουν τη χρησιμότητά της επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα απέκτησε σύγχρονες φρεγάτες, που προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας τα τελευταία 15 χρόνια, με το ένα δέκατο του κόστους της εναλλακτικής επιλογής για αγορά νέων φρεγατών – επιλογή που το ελληνικό κράτος δεν εξέτασε καν στη διάρκεια αυτής της περιόδου» .

Ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει ότι η κατηγορία που αφορά τη δωροληψία είναι πλήρως αβάσιμη και χωρίς να προκύπτει χρονική ακολουθία μεταξύ επίμαχων αναλήψεων και καταθέσεων που του αποδίδεται από τους ανακριτές Διαφθοράς, ενώ αναφέρεται σε «αήθεις φαντασιώσεις του κατηγορητηρίου».

Όπως τονίζει ο κ. Παπαντωνίου, ευχαριστώντας «όσους στήριξαν τον ίδιο και τη σύζυγό του στη διάρκεια της απίστευτης δοκιμασίας», πλέον «δεν είμαστε στο τέλος της οδύσσειας, αλλά στην αρχή του τέλους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει