Ενημέρωση με ένα κλικ

Τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με κορονοϊο

Ακόμα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αφού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης.

Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα.

Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

Το περιστατικό κορονοϊού στην περιοχή της Ξάνθης προκάλεσε ευρεία σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος εκτάκτως επισκέφθηκε την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ολοκληρωθεί η δειγματοληπτική διαδικασία εντός του οικισμού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις .

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα.

Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει