Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρέφος 15 μηνών θετικό στον κορονοϊό

Το βρέφος από την Ξάνθη θεωρείται το νεότερο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή

Το νεότερο κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη, θεωρείται βρέφος 15 μηνών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον ίο.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον κορονοϊό αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ παρακολουθείται εκεί από τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις ωστέ να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Το συγκεκριμένο κρούσμα θεωρείται το νεότερο στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν τρία ακόμα κρούσματα του ιού σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στην περιοχή της Ξάνθης αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να επιτηρήσουν την περιοχή και να εξετάσουν τα υπάρχοντα δεδομένα. Άλλωστε, όπως δήλωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς τα δεδομένα στη χώρα εξετάζονται από την ΓΓΠΠ ανά 12 ώρες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει