Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Οι βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά (και στην Αττική), οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 9 βαθμούς), 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 11 βαθμούς), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και Νότιο Ευβοϊκό από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, που βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κρητικό Πέλαγος από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά που από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ήπειρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικά έντονες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Κρήτη θα ενταθούν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν ενώ στα νότια θα ενταθούν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια νότιων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει