Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκιάθος: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στο νησί

Η κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη Σκιάθο, καθώς το νησί των Σποράδων επλήγη τις τελευταίες ώρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η ολονύχτια βροχόπτωση έχει προκαλέσει αρκετές πλημμύρες, προξενώντας ζημιές σε δρόμους και μεμονωμένο αριθμό καταστημάτων και σπιτιών στην περιοχή της Χώρας.

Μάλιστα, η βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα με την ποσότητα του νερού ωστόσο, να είναι εμφανώς μειωμένη σε σχέση με το βράδυ.

Στην περιοχή «Δέλτα», κοντά στο αεροδρόμιο «Παπαδιαμάντης», το ύψος του νερού φθάνει τα 40 εκατοστά, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, «καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δίναμε μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, διότι το νερό που έπεφτε στη Σκιάθο ήταν τόσο πολύ που σήμανε συναγερμός».

«Μέχρι τις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους αν απαιτείτο».

«Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Πρέπει να δούμε στη συνέχεια τι γίνεται και στην ύπαιθρο του νησιού και κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών» κατέληξε.

Προβλήματα, πέραν της συνεχούς βροχόπτωσης, δημιουργούνται και από τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους, η ένταση των οποίων ξεπερνάει τα 8 μποφόρ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει