Ενημέρωση με ένα κλικ

Προβλήματα από την χιονόπτωση σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

Προβλήματα προκαλεί η χιονόπτωση σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα, ενώ οι βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στη Βοιωτία

Η συνεχής χιονόπτωση στις περιοχές της Ευρυτανίας και Δυτικής Φθιώτιδας, προκαλεί προβλήματα με το χιόνι να ξεπερνά τα 30 εκατοστά το χιόνι, με την χιονόπτωση να συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων αλλά και στην Ευρυτανία, σε ορισμένες περιοχές αυτό δεν κατέστη δυνατό με την έντονη χιονόπτωση να καθιστά απαγορευτική τη διάνοιξη των δρόμων.

«Ελπίζουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι να έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις και να φτάσουμε κοντά σε όλους τους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάσης Καρακάτζας. Παράλληλα οι έντονες βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα έχουν και αυτές, δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην Φθιώτιδα όσο και στη Βοιωτία.

Τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Σπερχειού, δημιούργησαν έντονες ανησυχίες για πιθανή υπερχείλιση σε διάφορα κρίσιμα σημεία. Παρόλα αυτά η παύση της βροχοπτώσεως από τις 4 το πρωί, με την στάθμη των υδάτων να μειώνεται συνεχώς και την απειλή ν’απομακρύνεται.

«Είναι θετικό ότι χιονίζει στα ορεινά με συνέπεια να μην έχουμε όγκο νερού που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα» συμπλήρωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Στερεάς κ. Θανάσης Καρακάτζας.

Η Βοιωτία χρειάστηκε αρκετές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου. Μηχανήματα της Περιφέρειας από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε διάφορα επικίνδυνα σημεία, εντός της Κωπαΐδας, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδο των υδάτων. Παράλληλα παρεμβάσεις με μηχανήματα χρειάστηκαν και στο δρόμο Θηβών – Λιβαδειάς καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα απειλούσαν ακόμη και την δραστηριότητα των συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα αστυνομική συνδρομή χρειάστηκε για την διακοπή της κίνησης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Αφορμή αποτέλεσαν τα περιοριστικά μέτρα, με εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις προσβάσεις απαγορεύοντας την κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει