Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Ζητά ένταξη στα μέτρα

Απέστειλε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για την ένταξη του κλάδου στα μέτρα ενίσχυσης

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, απέστειλε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για την ένταξη του κλάδου στα μέτρα ενίσχυσης, «λόγω της δύσκολης έκτακτης κατάστασης που όλοι μας βιώνουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος:

«Αξιότιμοι Κυρίες, Κύριοι!

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας (μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, Dj’s, φωτιστές, παραγωγοί) έλαβαν γνώση των εκτάκτων οικονομικών μέτρων που εξαγγείλατε.

Με την 3η αυτή επιστολή που σας στέλνουμε θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι μεγάλο μέρος εργαζομένων των κλάδων μας εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης διότι:

α) Δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι μουσικοί εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους άλλες ημέρες κάθε εβδομάδα και δεν έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με αποτέλεσμα να εξαιρούνται.

β) Το χρονικό όριο που έχει τεθεί (πρόσληψη ή δελτίο παροχής από την 1η Μαρτίου και μετά) εξαιρεί μεγάλο κομμάτι εργαζομένων του κλάδου μας, δεδομένου ότι οι ματαιώσεις συναυλιών και παραστάσεων, ξεκίνησαν για εμάς από το τέλος Φεβρουαρίου με την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων της Αποκριάς και στη συνέχεια όσο περνούσαν οι ημέρες ακυρώνονταν καθημερινά όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που δεν έχουν εργαστεί μέσα στον μήνα Μάρτιο.

γ) Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται μουσικοί και καθηγητές μουσικής που πολλοί από αυτούς εργάζονται με εργόσημο.

δ) Δεν υπάρχει καμία αναφορά στους πλανόδιους μουσικούς και στους μουσικούς του δρόμου, (για όσους εξ αυτών μπορεί να πιστοποιηθεί η επαγγελματική τους ιδιότητα).

Λόγω της δύσκολης έκτακτης κατάστασης που όλοι μας βιώνουμε, αλλά και λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας που είναι ούτως ή άλλως εποχιακό, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ενταχθούν στο κατά τα άλλα ιδιαίτερα βοηθητικό μέτρο όλοι οι μουσικοί άρα και όσοι:

α) Έχουν εργαστεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

β) Βεβαιωμένα εργάστηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ή μπορούν να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα με βεβαίωση των οικείων σωματείων.

γ) Έχουν εργαστεί με εργόσημο.

δ) Αποδεδειγμένα είναι πλανόδιοι μουσικοί ή μουσικοί του δρόμου.

Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν δικαιούνται την επιδότηση από άλλη παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Η διεύρυνση των προϋποθέσεων είναι απολύτως αναγκαία και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει