Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναγερμός στο νοσοκομείο Κιλκίς για κρούσμα σε Αφγανή πρόσφυγα

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο στο Κιλκίς, καθώς θετική βρέθηκε μια 29χρονη γυναίκα πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, η οποία γέννησε την περασμένη εβδομάδα στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου.

Δεκαπέντε γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έγινε απολύμανση χώρων του νοσοκομείου.

Η 29χρονη δεν διέμενε σε καταυλισμό, αλλά σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της, καθώς και η απομόνωση πιθανών ύποπτων κρουσμάτων.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων του νοσοκομείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, «Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από μερικές μέρες εμφάνισε κάποια συμπτώματα που την κατέστησαν ύποπτο περιστατικό. Υποβλήθηκε στο τεστ και χθες (σ.σ. την Τετάρτη) βρέθηκε θετική. Η Μαιευτική Κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της ως προς την υποδοχή νέων περιστατικών, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύει δύο λεχώνες: την ίδια μαζί με το νεογνό της και μια άλλη γυναίκα, φυσικά σε άλλο θάλαμο», και πρόσθεσε: «Είναι το έκτο περιστατικό κορονοϊού στο Κιλκίς και το πρώτο σε νοσηλευόμενο ασθενή. Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κιλκίς ήρθε το απόγευμα εξειδικευμένο συνεργείο και απολύμανε την Παιδιατρική Κλινική, το Χειρουργείο και άλλους χώρους».

Άλλα δέκα περιστατικά που θεωρούνται ύποπτα για COVID-19, νοσηλεύονται στο ειδικό Τμήμα Λοιμώξεων, που έχει διαμορφωθεί εδώ και δύο εβδομάδες στον χώρο της πρώην Ορθοπαιδικής Κλινικής, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο προσωπικό του νοσοκομείου, που αριθμεί συνολικά 500 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, επικρατεί ανησυχία, εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα 45 δείγματα που εστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η οικογένεια της 29χρονης έχει τεθεί σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 μέρες, ενώ για την ιχνηλάτηση των επαφών της βρίσκεται στο Κιλκίς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει