Ενημέρωση με ένα κλικ

Ύπατη Αρμοστεία-Μόρια: Ζητά επίσπευση μεταφοράς ανήλικων προσφύγων

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει επαρκή υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) απηύθυνε έκκληση στην Γερμανία, λόγω του κορονοϊού, να εφαρμόσει γρήγορα την εξαγγελία της για την υποδοχή ανηλίκων παιδιών και νέων, από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων της Ελλάδας, στην Λέσβο.

Στα μέσα Μαρτίου η Γερμανία συμφώνησε με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία να δεχτούν συνολικά 1.600 πρόσφυγες, κυρίως ανηλίκους, από τους ελληνικούς καταυλισμούς.

«Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και κάθε μέρα που περνά μετράει», δήλωσε ο Φρανκ Ρέμους, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel» του Βερολίνου.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση του Ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ (CSU), ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων, ο Ρέμους δήλωσε:

«Είμαστε ευγνώμονες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αλληλεγγύη της. Για να βοηθήσουμε όμως πραγματικά τα παιδιά της Λέσβου, αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία συμφώνησε με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία να δεχτούν συνολικά 1.600 πρόσφυγες, κυρίως ανηλίκους, από τους ελληνικούς καταυλισμούς.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά επίσης την μεταφορά τουλάχιστον 17.000 ατόμων στην ηπειρωτική χώρα από την Λέσβο για να στεγαστούν με ανθρώπινο τρόπο, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο τόσο από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και από ανθρωπιστική άποψη και επιπλέον είναι επιτακτικό για λόγους δημόσιας υγείας.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει επαρκή υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τους ανθρώπους αυτό θα σημάνει την διαφορά, εάν δηλαδή η αξιοπρέπειά τους είναι απαραβίαστη ή όχι», κατέληξε ο Ρέμους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει