Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μεγάλες ουρές σε τράπεζες στην Αθήνα παρά την απαγόρευση!

Μεγάλες ουρές και συνωστισμός δημιουργήθηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε τραπεζικά καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι τράπεζες λόγω ασφαλείας έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό πελατών που μπορούν να εισέρχονται στα υποκαταστήματα με τον συνωστισμό πλέον να μεταφέρεται έξω από αυτές.

Παρά τις συνεχείς συστάσεις προς τους πολίτες για να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και χθες και σήμερα έξω από τράπεζες, από πολίτες οι οποίοι συνωστίζονταν προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλά και για να πληρώσουν λογαριασμούς.

Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω τράπεζα λειτουργούν δύο ταμεία για λόγους ασφαλείας με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες στην ουρά να τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορονοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει