Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 40 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 40 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 56χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το έκτο θύμα από την πόλη της Μακεδονίας που χάνει τη μάχη με τον φονικό ιό.

Συνολικά, στο νομό Καστοριάς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 53.

Από αυτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν διακομισθεί 43 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Στο μεταξύ, χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το βράδυ της Κυριακής (29.3).

Παράλληλα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 95 και συνολικά ανέρχονται στα 1.156, όπου τα περισσότερα καταγράφονται στην Αττική. Από τους νεκρούς οι 29 είναι άνδρες, 9 γυναίκες, με μέσο όρο τα 71 έτη. Το 92% είχε συνοδά νοσήματα.

Συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία. Ακόμη 69 είναι διασηλωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες, ενώ ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει