Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Τελειώνει η Φάση 2 στην Ελλάδα

Διαβάστε τι περιλαμβάνουν οι 4 φάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού

Η Ελλάδα έχει περάσει την πρώτη Φάση μέτρων και βρίσκεται πλέον στο τέλος της Φάσης 2 για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Η τρίτη Φάση του επιχειρησιακού σχεδίου μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ξεκινά με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Επίσης η τρίτη Φάση περιλαμβάνει:

  • διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες
  • αναβολή προθεσμιών
  • ελεγχόμενη παροχή καυσίμων
  • απαγόρευση μετακίνησης προς την εργασία και
  • επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις προς σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και γιατρούς

Στη Φάση 4, όταν οι «κύκλοι αρχίζουν να τέμνονται», όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, με κινητά ακόμη και πλωτά νοσοκομεία και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην τήρηση της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυτό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι αισιόδοξα πως η χώρα μας δεν θα φθάσει στην εφαρμογή του τέταρτου και τελικού σχεδίου για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες στη χώρα έχουν πειθαρχήσει και τηρούν την απαιτούμενη στάση.

Τέλος, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, στην Ελλάδα από τη στιγμή που ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα, τα κέντρα συλλογής πληροφοριών μέσα σε ένα 24ωρο έχουν ιχνηλατήσει και περιορίσει όλες τις επαφές του, κάτι που καθυστέρησαν να κάνουν σε Ιταλία και Ισπανία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει