Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί – 95 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στους 32 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 69 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

«Σταματήστε να γράφετε δεξιά και αριστερά για θανάτους και να σκορπάτε τον τρόμο. Είναι δική μας δουλειά αυτή, να ενημερώνουμε τον κόσμο», επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην άυλη συνταγογράφηση μέσω sms και email, την οποία οι πολίτες μπορούν να ενεργοποιήσουν μέσω του gov.gr.

Επίσης ανέφερε ότι από τη Δευτέρα, όποια λαϊκή αγορά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του υπουργείου, θα κλείνει οριστικά.

Αναφορικά με τους Έλληνες στο εξωτερικό που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία και οι πτήσεις από Γερμανία που δεν κατευθύνονται στην Αθήνα.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως δεν θα γίνει ολικός επαναπατρισμός αλλά θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες επαναπατρισθέντων, οι οποίες είναι οι εξής:

1) Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

2) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

3) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

«Επιμένουμε και μένουμε σπίτι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ο 29ος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο, 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Καστοριά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει